Elentari Oy | Next Level
Näistä elementeistä syntyy Sanan Säilä ja moniosaaja

Kuka on Petri Eklund?

Minut on kuulemma rokotettu gramofonin neulalla. Enkä ole ainoa suvussani. Olen jo lapsena ollut innokas esiintyjä. Koulussa esitysten pitäminen oli minusta mukavaa ja ihmettelin, kun muut inhosivat sitä. Myöhemmin olen oppinut, että en ole tässä suhteessa samanlainen kuin monet muut. Taipumus puhumiseen ja esiintymiseen johdatti minut Suomen Nuorkauppakamarien ja kansainvälisen JCI:n puhekilpailuihin, jonka tuloksena minusta tuli puhumisen Suomen mestari, Sanan Säilä, vuonna 2015.

 

Puhuja kehittää taitojaan jatkuvasti, ja sitä olen tehnytkin. Autan jokaista apua tarvitsevaa esiintymistaitojen kehittämisessä. Sen lopputuloksena ovat jalostuneet Next Level Impact -esiintymisvalmennukset.

 

Nyt tarjoan osaamiseni Next Level Impactin kautta Sinun käyttöösi, jotta myös sinä voit nousta seuraavalle tasolle.

#sanansäilä #nextlevelimpact4u

Se kaikkein vaikein kysymys

Mikä sinusta tulee isona?

Tuttu kysymys, jonka kaikki lapset saavat jossain vaiheessa kuulla. Minulle tämä kysymys on jostain syytä ollut aina vaikea. Puhumisen ja esiintymisen lisäksi kiinnostus matematiikkaan on ollut kantava teema elämässäni. Olen ehtinyt aika moneen asiaan mukaan neljän vuosikymmenen aikana. Ilman tätä kokemusta en olisi tässä nyt, tällaisena kuin olen.

Filosofian maisteri, reservin luutnantti, opettaja, puheenpidon Suomen ja Euroopan mestari, ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja, Suomen ylioppilaskuntien liiton hallituksen jäsen, ohjelmistosuunnittelija, projektipäällikkö, tuotepäällikkö, myyntipäällikkö, BNI-verkoston ryhmän puheenjohtaja, Nuorkauppakamarin presidentti, yrittäjä, valmentaja, kouluttaja, puhuja. Kokonaisuutena olen moniosaaja ja ikuinen oppija.

Tärkein arvoni on uteliaisuus. Opiskelen koko ajan lisää niin esiintymisestä kuin muustakin mielenkiintoisesta.
Pitkä ja monipuolinen työkokemus

uusi osaaminen rakennetaan vanhan päälle

Varsinainen työurani alkoi 2000-luvun alussa IT-alalla, kun sain harjoittelupaikan oululaisessa M-Technology Oy:ssä ohjelmistosuunnittelijana. Tämä harjoittelupaika poiki pysyvän työpaikan, jossa sain olla mukana nyt jo 20-vuotiaan yrityksen alkutaipaleella näkemässä ja kokemassa yritystoiminnan huippuja ja haasteita. Tämän urani aikana työnkuvani kehittyi ensin projektipäälliköksi ja siitä edelleen osakkaaksi ja tuotepäälliköksi.

Tuotepäällikön toimenkuvaan pienessä yrityksessä kuului paljon muutakin kuin tuotteistaminen ja tuotteen hallinta. Sain olla mukana yrityksen hallituksen työskentelyssä, johtoryhmässä, asiantuntijamyynnissä, suurten projektien johtamisessa, tuotekehityksessä. Erityisen antoisaa oli toimiminen ”tulkkina” asiakkaiden ja ohjelmistokehittäjien välillä, koska yksi IT-alan suurimpia haasteita on saada asiakkaiden tarpeet tyydytettyä laadukkailla ohjelmistotuotteilla. Tämä kokemus antoi minulle pohjan tulevaisuuteen ja kipinän siihen, että työelämän esiintymistaidot ovat erittäin tärkeitä.

Monipuolinen kokemus auttaa ymmärtämään erilaisia ihmisiä ja heidän tarpeitaan valmennuksissa.
Työelämän esiintyminen ei ole pelkkää puhumista, vaan kokonaisvaltaista vuorovaikutusta.

Maisteriksi, myymään ja myyntitiimiä vetämään

Vuonna 2014 halu saada keskenjääneet opintoni valmiiksi kasvoivat niin kovaksi, että siirryin opiskelemaan tutkintoni loppuun. Valmistuin filosofian maisteriksi vuonna 2016, suoritin myös opettajan pedagogiset opinnot. Opettajan ura ei kuitenkaan ole minua varten, joten katseeni kääntyi jälleen liike-elämään. Ajatus yrittäjyydestä oli jo silloin mielessä, mutta aika ei ollut vielä kypsä.

Sopivien kohtaamisten kautta sain vuosien 2016-2018 aikana mahdollisuuden toimia myyntipäällikkönä kahdessa eri yrityksessä. Aluksi vastuullani oli ensisijaiseti IT-alan ratkaisumyynti, sisältäen laitteita ja palveluita. Sen jälkeen siirryin johtamaan AV-ratkaisuiden myyntiin keskittyneen yrityksen myyntitiimiä. Näissä työpaikoissa keräsin arvokasta verkostoa sekä kokemusta myynnistä ja sen johtamisesta sekä myyjän esiintymistaidoista. Yrittäjyyden jatkuva ääni soi kuitenkin päässäni ja vuoden 2019 alusta päätin tehdä unelmasta totta.

Katuisin sitä, jos en olisi uskaltanut alkaa yrittäjäksi
Siitä on lähdettävä, että tähän on tultu

yrittäjyyden seuraava taso – next level

Aloitin yrittäjän urani toiminimiyrittäjänä ja se auttoikin minut hyvin alkuun. Päätoimena pidin koulutuksia suuremmille koulutusalan yrityksille ja tein jonkin verran asiantuntijaprojekteja myynnin ja tuotteistuksen saralla. Nälkä kuitenkin kasvoi syödessä ja halusin tehdä enemmän. Vaimoni Henna oli myös yrittäjänä omalla toiminimellään ja teki omaa liiketoimintaa digitaalisen markkinoinnin ja viestinnän alalla. Pitkän harkinnan jälkeen oli aika kosia…

Kosinta tapahtui Kolin kansallismaisemassa 23.8.2020, jolloin pyysin Hennaa solmimaan uuden liiton kanssani yhteisen Y-tunnuksen alle. Ilokseni hän vastasi myöntävästi ja syntyi Elentari Oy. Yrityksen toiminta haki hieman suuntaa ja kärkeä ensimmäisen vuoden ajan, mutta kesällä 2021 syntyi Next Level Impact. Tulossa on myös Next Level Learning. Haluamme auttaa yrittäjiä digitaalisen markkinoinnin ja eriintymistaitojen saralla. Nyt tiedän, että mikä minusta tulee isona. Ihmisten auttaja.

Tästä on hyvä jatkaa Nextille Levelille